Kinder Kracht Coaching

Verdriet, buitengesloten zijn, kindercoaching, zelfvertrouwen, Talent voor Geluk, faalangst, kindercoaching, kinder kracht coaching

Kinder Kracht Coaching; meer zelfvertrouwen, minder faalangst

Soms hebben we het gevoel dat we op onze tenen moeten lopen of dat we anderen niet teleur mogen stellen. Of we ervaren onrust en drukte in ons hoofd. Hierdoor voelen we ons soms alleen en onzeker. Ook kinderen ervaren dit.  Ze willen bijvoorbeeld niet meer naar school, zijn heel stil of juist heel druk of willen niet meer met hun vriendjes spelen. Hebben ze faalangst? Je maakt je zorgen en je probeert van alles als ouder, maar het helpt niet. De tips in boekjes of op het internet, ze helpen jou en je kind niet verder.

 

Als ouder wil je dat je kind gelukkig is. Is het niet heerlijk als je kind gewoon zichzelf durft te zijn, op school, thuis en met vriendjes. Weer loopt te lachen en met plezier naar school gaat. Minder boos is. Het lijken kleine dingen, maar het maakt een groot verschil. Voor je kind, maar ook voor jezelf, je gezin. Professionele hulp helpt om dat voor elkaar te krijgen.

Kinder Kracht Coaching geeft jouw kind zelfvertrouwen

Als kindercoach help ik kinderen met dit soort klachten om hun Talent voor Geluk te ontdekken. Ik leer ze goede manieren om nare gevoelen en gedachten om zetten in positieve gevoelens. De faalangst, onzekerheid en andere klachten verminderen sterk of verdwijnen. Je kind voelt zich fijn en ontdekt hoe het geluk kan vinden in zichzelf.

 

 

Dit is wat de kinderen meenemen na het afsluiten van Kinder Kracht Coaching bij Talent voor Geluk:

–        ze hebben meer helpende gedachten in plaats van huilende gedachten,
–        geven hun grenzen beter aan en
–        vinden ze fouten maken niet eng/erg meer,

 

Talent voor Geluk, kinderen, kindercoaching, zelfvertrouwen, faalangst, geluk
Talent voor Geluk, kindercoaching, Kinder Kracht Coaching, kindercoaching, zelfvertrouwen, faalangst

Zo werkt de Kinder Kracht Coaching

In de coachgesprekken staat jouw kind centraal. Het kind bepaalt wat we doen en waar ik mee mag helpen. De coaching vindt plaats door het inzetten van van oefeningen (kan ook buiten), teken- en spelopdrachten, spellen, verhaaltjes en gesprekken. Het kind bepaalt. Ik heb alle aandacht voor je kind en samen pakken we het cadeau uit dat al in je kind zit. Het eigen Talent voor Geluk. Doordat het kind centraal staat leert het dat zijn/haar inbreng wordt gewaardeerd en voelt je kind zich serieus genomen en gesteund.

 

Onlosmakelijk verbonden met het traject van het kind, is de begeleiding van de ouders. Jullie als ouders zijn de belangrijkste rolmodellen in het leven van je kind. Daarom is het belangrijk dat jullie weten hoe je je kind het beste kunt begeleiden op weg naar meer zelfvertrouwen en geluk. Ik werk om die reden ook met ouders. Jullie krijgen van mij tips, trics en opdrachten om ervoor te zorgen dat het resultaat behaalt wordt en blijvend is. En daarmee maak ik mezelf uiteindelijk overbodig en kan ik weer andere ouders en kinderen helpen. En jullie kunnen dan op ieder gewenst moment putten uit jullie bron van oplossingen.

Werken met Talent voor Geluk

Een traject wordt aangegaan op initiatief van ouders. Voor het slagen van de coaching is het een vereiste dat het kind ook een (eigen) hulpvraag heeft op het gebied van faalangst en zelfvertrouwen.

 

Voorafgaand aan een coachtraject is er altijd en intakegesprek. Dit intakegesprek vindt thuis plaats met beide ouders. Tijdens dit intakegesprek leren we elkaar kennen en doen we onderzoek naar de precieze hulpvraag. Een intakegesprek is vrijblijvend, maar niet gratis. Wanneer je na het intakegesprek besluit om een coachtraject aan te gaan bij Talent voor Geluk, dan krijg je het intakegesprek van mij cadeau. De intake kost €47 en duurt ongeveer 3 kwartier.

 

De coachmomenten vinden plaats bij het kind thuis of op school (als er toestemming is van de school). Zo blijft het in een veilige omgeving. Een coachgesprek kost €67 per uur. Omdat ik het belangrijk vind dat de nieuwe aangeleerde kennis en vaardigheden duurzaam verankeren, werk ik met trajecten van minimaal 6 sessies. Op deze manier weet ik zeker dat de waarde die geleverd wordt tijdens de gesprekken ook blijvend is.

 

Sommige kinderen vinden het prettig dat een of beide ouders aanwezig zijn tijdens het traject (of soms bij delen ervan). Dit mag het kind bepalen. Wanneer je als ouder niet aanwezig bent tijdens het traject, dan ben je de laatste 10 minuten welkom om aan te sluiten. We bespreken dan samen wat we geleerd hebben en hoe we dat in gaan zetten in het dagelijks leven.

 

Heb jij een hulpvraag voor en met jouw kind? Aarzel dan niet en schakel mij in! Op die manier ben je het snelste verzekerd van het gewenste resultaat. Maak een afspraak voor een intakegesprek door een mail te sturen naar: ikheb@talentvoorgeluk.nl.