Talent voor Geluk, Ongemak van Opgroeien, show, zelfvertrouwen, kind, 8-108 jaar, e-book, zelfvertrouwen

Word je er GEK van?

Word je er GEK van?
Wie wordt er zo nu en dan eens niet gek van zijn kinderen? Dat hebben we allemaal. En troost je. Je kinderen worden ook wel eens gek van jou.

Toen ze geboren werden (en misschien daarvoor al) had je zoveel wensen en dromen. Over hoe je gezin eruit zou zien, hoe jullie met elkaar om zouden gaan, hoe gelukkig jij en je gezinsleden zouden zijn. En misschien had je vooral het voornemen om het beter te gaan doen dan je eigen ouders!

Toch komt van de meeste voornemens niets terecht. Hoe graag we het ook willen. Willen alleen maakt niet dat het ook gebeurt. Hoe kan dat nou toch?

 

Hoopvolle verwachting, teleurstellende realiteit.
Juist die hoop en die verwachtingen maken de kans groot dat je teleurgesteld raakt. Want hoe groot is de kans dat je verwachtingen gerealiseerd worden? Er komen zoveel facetten bij kijken. En er zijn ook heel veel facetten waar je minder of geen grip op hebt. Er zijn namelijk meerdere mensen bij betrokken. Mensen met ieder hun eigen karakter en hun eigen Grenzen & Wensen. Jouw verlangens en behoeften zijn niet per definitie gelijk aan die van je gezinsleden. Het zou gemakkelijk zijn als dat wel zo was. In dat geval is het simpeler en sneller om iedereen gelukkig te houden.

Je gezin is de plek waar je thuis bent en waar je je ook het meest veilig voelt. Althans dat hoop ik. Het is in ieder geval iedereen van harte gegund. Dat thuis zijn en je veilig voelen is belangrijk. Sterker nog, het is essentieel. Het is de basis van alle andere activiteiten die je onderneemt. Met elkaar maak je dus een heel fijn thuis. De andere kant is doordat je je zo thuis voelt, je ook gemakkelijk de minder mooie kanten van jezelf laat zien. Het is ten slotte veilig genoeg om dat te doen. Dit gebeurt vaak wanneer je niet lekker in je vel zit, je ja hebt gezegd tegen iets of iemand waar je liever nee tegen had gezegd of wanneer je simpelweg te druk bent of teveel druk op jezelf legt. Kortweg: momenten waarop de emmer overloopt en je (even tijdelijk) gek wordt. Wanneer het gebeurt, dan heeft dat een impact. Gelukkig ben jij prima in staat om al je vergissingen te herstellen.

Dat dit zo nu en dan gebeurt is heel normaal en we hebben deze momenten allemaal. Het zit in het ontwerp mens zoals ik altijd zeg.

Maar hoe maak je de omslag van gek naar Gelukkig En Krachtig?

 

De omslag.
Weten waar jij energie van krijgt en waar jouw batterij van oplaadt is erg belangrijk om Gelukkig En Krachtig te zijn. En vooral ook de tijd en ruimte nemen die je nodig hebt om dat te doen. Schuld helpt jou en je gezin niet, dus die mag je bij het afval zetten.

Het is namelijk heel erg simpel. Zodra jij lekker in je vel zit, het goed met jou gaat en je vrolijk bent, heb je een andere energie. En energie is onzichtbaar, maar wel heel goed voelbaar. Kinderen heb er een erg sensitieve antenne voor. Juist omdat ze nog zo dicht bij de bron van liefde en echtheid staan en er veel minder overlevingsmechanismen hun werk doen, voelen zij feilloos de energieën aan van anderen. Ook al kunnen ze er niet altijd woorden aan geven, instinctief voelen ze de energie en intentie wel. Vooral hoog gevoelige kinderen en mensen merken dit heel sterk.

Het is jouw taak en verantwoordelijkheid om zo hoog mogelijk in je energie te zitten en zo positief mogelijk te zijn. Dan gaat het namelijk ook heel erg goed met jou. Energie werkt namelijk als een boemerang. Wat je uitzend, krijg je ook terug. Jij bent het stralende voorbeeld voor je kinderen. Ze kopiëren vooral je gedrag/houding, niet je woorden. En daar kan jij absoluut invloed op uitoefenen!

De eerste stap is om te weten wat er voor zorgt wat jou energie geeft. Maak maar eens een lijstje. Ik krijg bijvoorbeeld energie van in bad gaan met een goed glas wijn, naar de sauna gaan, lekker en gezond eten, gezellig kletsen met vrienden, me bevinden in een inspirerende omgeving (bijvoorbeeld een training) en buiten zijn. Een aantal van die dingen kan ik gemakkelijk doen zonder dat ik daar anderen voor nodig heb of dat het me (extra) geld kost. Hele makkelijke energiegevers dus.

De andere kant is ook om te weten wat jou energie kost. Wanneer je dit helder hebt, dan kan je ervoor kiezen om deze dingen meer en meer los te laten of uit te besteden. Zo kom je zelf meer in balans.

 

Gelukkig En Krachtig zijn, dat kan je leren!
Vaardigheden kan je leren en verbeteren. Hoe meer je dat doet, hoe beter je er in wordt. Zolang jij jezelf er toe zet om dat te blijven doen is het onvermijdelijk dat je er beter in wordt en dat het je gemakkelijker af gaat.

Belangrijk bij het leren van nieuwe vaardigheden is dat je mild bent voor jezelf. Niemand kon direct bij de eerste poging de nieuwe vaardigheid goed. Of heb jij wel tegen je kinderen gezegd toen ze vielen terwijl ze leerden te lopen ‘ach, laat maar. Jij kan dat toch niet!’. Daar geloof ik niks van!

Wij volwassenen leren op dezelfde manier als kinderen dat doen. Door te ervaren. Voor kinderen hebben we begrip wanneer ze nog niet direct goed zijn in hetgeen ze leren. Maar zodra we zelf volwassen worden zijn we ineens heel streng voor onszelf. Wat eigenlijk heel raar is. Leren is leren. En dat is ongeacht je leeftijd. Implementeren is leren zeg ik altijd. En dat gaat nou eenmaal eerst gepaard met net niet succesvol zijn.

Wil je meer weten hoe je GEK kunt worden, zijn en blijven? Vraag dan vrijblijvend een gratis Talent voor Geluk gesprek aan of meld je direct aan voor de training Word je er GEK van? Deze training start eind januari 2017.

Meld je snel aan! De eerste 10 aanmeldingen voor deze training krijgt de volgende bonussen er gratis bij:

 • 2 coachingsgesprekken met Guerlain ter waarde van €124,
 • een ticket voor je kind voor het Kinder Kracht Café ter waarde van €15 en
 • een Talentgesprek waarin we je talententekening gaan maken ter waarde van €62

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word je er GEK van?

Wil jij een goede ouder zijn? Maar word je soms radeloos van het opvoeden?

Je wilt een goed voorbeeld zijn voor je kind, natuurlijk. Daar doe je ook je best voor. Maar er zijn van die dagen dat het niet wil. Je bent moe van je werk,  hebt superveel ballen in de lucht en voor je het weet kap je hun verhaal af. Of ben je alleen nog in het weekend die leuke vader of moeder.

Of word je wanhopig van de frustraties die je kinderen ervaren? Frustraties door onvoldoende begrip op school of dat ze zich vergelijken met vriendjes/vriendinnetjes. Om daar vervolgens verdrietig van worden, omdat ze zichzelf niet zo goed of mooi vinden als die ander? Misschien weet je niet goed hoe je ze hier bij kunt helpen of kunt zorgen dat het goed met ze gaat.

Je zou je best anders willen gedragen, maar dat lukt lang niet altijd. Je zegt tegen jezelf, het doet er niet toe. Ik doe genoeg andere dingen goed. Maar ondertussen baal je van jezelf. Erger nog, je ziet sommige van jouw gedragingen terug bij je kinderen. Je merkt dat je kind regelmatig gestrest is over school, steeds achter zijn computer/tablet/tv kruipt en weinig zegt of steeds ruzie maakt met zijn broertjes of zusjes.

Word je er GEK van?

Wil je er Gelukkig EN Krachtig (GEK) van worden?

Wat er gebeurt in je leven heb je niet altijd zeggenschap over. Niet alle omstandigheden kan je beïnvloeden. Maar je kunt wel jezelf en je reacties op de uitdagingen beïnvloeden. Op zo’n manier dat ze minder grip op je hebben. Zodat jij gelukkiger bent en meer en meer in je kracht staat.

Wanneer je GEK bent, dan straal je, voel je je goed en gebeuren er mooie dingen in je leven. Je laat je niet op je kop zitten door de minder fijne dingen.

Je straalt meer positiviteit uit en je merkt dat je ook meer en meer positiviteit aantrekt op je pad. Dit kan je leren en ook toepassen in je eigen leven. Het is heel simpel en hoe meer je het oefent, hoe beter het zal gaan. Je gaat dit oefenen tijdens de training.

 

De overeenkomst tussen Ghandi en Newton.

Imiteren is de sterkste vorm van leren. Want wie van jullie heeft de handleiding om te leren lopen gelezen? Of om te leren fietsen of zwemmen? Ik in ieder geval niet! Deze dingen hebben we allemaal geleerd door het anderen te zien doen, duidelijke voorbeelden te zien en bijsturing te krijgen wanneer we het niet zo goed ging.

Ghandi zei: be the change you want to see in the world. En dat geldt ook voor ouders. Kinderen volgen voornamelijk jouw voorbeeld, niet jouw woorden.

Dit komt ook naar voren in Newton’s 3e wet: iedere actie roept een tegengestelde reactie op. Dat geldt ook voor je kinderen. Jouw houding bepaalt voor een heel groot gedeelte de reactie die je van ze krijgt. Wat dat betreft zijn kinderen echt een spiegel voor ons.

 

Goed voorbeeld doet goed volgen.

Wanneer je wilt dat je kind Gelukkig en Krachtig is, dan begint dat bij jou. Hoe GEKker jij bent, hoe GEKker je kinderen ook kunnen zijn. GEKke kinderen zijn rustiger, luisteren beter en zitten lekkerder in hun vel.

Als gecertificeerd kindercoach help ik graag kinderen die ergens in vastlopen. Deze kinderen help ik bij het ontdekken van hun talent om goed met deze uitdagingen om te gaan.

Het liefste werk ik echter preventief. Door met de ouders te werken, worden zij een stralend voorbeeld voor hun kinderen. En dat maakt verschil in het hele gezin. Newton’s wet is ook hier van toepassing.

Wil jij ook leren hoe jij en je gezin elkaar meer gaan waarderen?

Het is een 9-weekse training waarin je door middel van gesprekken, oefeningen en opdrachten leert hoe je zo GEK mogelijk kunt zijn en blijven. Er is plek voor maximaal 12 ouders waar je van en mee leert.

Je leert als ouder:

 • Hoe jouw GEKte eruit ziet en hoe je je hobbels en onzekerheden daarover overwint,
 • Prachtige handvatten om in je kracht te staan,
 • Hoe je datgene wat je uitstraalt naar je kind (en wat je dus ook terug krijgt), kunt beïnvloeden.
 • De uitknop van je kind te vinden, zodat de dagelijkse gang van zaken in je gezin een stuk soepeler gaat,
 • Hoe je uitdagingen samen met je kind op kunt lossen,
 • Hoe je de dynamiek in je gezin kunt beïnvloeden en
 • Hoe je trots en tevreden kunt zijn over jouw ouderschap.

 

Samen ervaren zorgt voor een groter effect.

Het is fijn om te ervaren dat je niet de enige bent die bepaalde uitdagingen ervaart. Daarom werken we in een groep. Samen zie en weet je veel meer dan jij alleen (of met je partner). Omdat je van en met elkaar leert tijdens de training ontstaat er voor iedereen waarde. Op die manier dragen we er allemaal aan bij dat we met mooie handvatten naar huis gaan. Deze handvatten geven je meer rust en meer plezier in je thuissituatie.

Vertrouwelijkheid en veiligheid is het fundament in de groep. Ik als geregistreerd kindercoach bewaak dat. Binnen deze omgeving kan en mag jij je vrij en open uiten. En ook prachtige handvatten ontvangen die je helpen om in je kracht te staan en de uitdagingen met je kind op te lossen.

Blij gezin

Zo neem je deel.

Omdat GEK een nieuwe programma is binnen Talent voor Geluk, start ik met een pilot van 3 bijeenkomsten die je zowel los als allemaal kunt bijwonen. De input van deze pilot gebruik ik om het programma aan te scherpen.

 • Er is nog geen nieuwe startdatum bekend. Mail me op ikheb@talentvoorgeluk.nl voor meer informatie of om op de hoogte gehouden te worden.
 • De training bestaat uit 9 bijeenkomsten.
 • We komen samen van 19.30-21.30 uur
 • Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten met elkaar en vragen te stellen aan de trainer
 • Er is plek voor maximaal 10 ouders
 • De training kost € 297
 • Je partner betaalt €97 wanneer hij/zij tegelijkertijd met jou de training volgt
 • Tussen de bijeenkomsten door krijg je huiswerk om jou sterker te maken in je nieuw verworden vaardigheden
 • De training is een plek waarin je volledig geaccepteerd wordt zoals je bent als mens en ouder.

Na afloop van deze training ben jij als ouder in staat om:

 • Meer ontspannen te zijn richting je kind(eren),
 • Meer compassie en geduld te hebben met jezelf en je kind(eren),
 • Trots te zijn op jouw ouderschapskwaliteiten
 • Een sterker en zelfverzekerder voorbeeld te zijn voor je kinderen en
 • Je kind(eren) beter te sturen.

Weet je al dat je meedoet? Schrijf je dan in via de webwinkel. Aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Wanneer de training vol is, word je op een reservelijst gezet.


Webinar

Wil je meer te weten komen over deze training? Wil je alvast even kennis komen maken met Talent voor Geluk en met Guerlain? Mail dan naar: ikheb@talentvoorgeluk.nl, je ontvangt dan een uitnodiging voor het webinar. 

 

In het webinar krijg je gratis tips om alvast Gelukkig En Krachtig te zijn in jouw gezin en krijg je antwoord op je vragen over de training.