Talent voor Geluk, jongen, verandering, 8-12 jaar, kinderen, zelfvertrouwen, onzekerheid, faalangst

De belangrijkste stap in verandering.

zelfvertrouwen, meisje, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, Talent voor Geluk, verandering

Je kent het wel.

Je wilt iets. Je hebt een verlangen. Een droom. Een wens. Je wilt dat het anders is dan dat het nu is. Beter dan nu.

Waar je nu staat in je leven is misschien wel ok, prima. Of misschien vind je het vreselijk en kan je niet wachten totdat je je beter voelt en de omstandigheden beter zijn.

 

 

Het begin.

Maar waar begin je dan met veranderen? Je lijkt misschien wel heel ver van je wens, je droom of je doel af te staan. En je komt er dus niet in 1x. Of lijkt het zo overweldigend voor je dat je niet begint?

 

Het is simpeler dan je denkt. Maar je moet wel eerst weten wat er nodig is voordat je de gewenste verandering in gang kunt zetten.

 

En dat is helderheid. Helderheid is wat er nodig is. Wat is het precies wat je wilt? Maar vooral; waar sta je nu? Wees zo eerlijk mogelijk naar jezelf toe. Want hoe eerlijker je bent over de huidige situatie, hoe realistischer de kans is dat je je doel bereikt. Door eerlijk te zijn over waar je nu staat, kan je precies bepalen wat je nodig hebt om de verandering in gang te zetten. En welke stappen er nodig zijn om je doel, je droom of je wens te realiseren.

 

Want hoe eet je een olifant? Hapje voor hapje.
En hoe bereik je dan je doel? Stapje voor stapje.

Het lijkt heel simpel en dat is het ook! Wanneer iets complex en ingewikkeld is, dan is dat zo omdat je het op die manier ervaart.

 

De sleutel naar verandering.

De helderheid die je voor jezelf schept door heel eerlijk te zijn over waar je staat en waar je naar toe wilt, geeft richting aan de verandering die je wilt.

Het zorgt dat de chaos in je hoofd oplost.

Daarnaast geeft het je daadkracht en doorzettingsvermogen, omdat je ziet wat je mag en kunt doen om je doel te bereiken.

En het geeft je ook vertrouwen dat het haalbaar is. Of misschien nog niet helemaal. Maar dan geeft het je wel handvatten om dat vertrouwen te laten groeien.

 

Talent voor Geluk, verandering, 8-12 jaar, onderweg, doel, droom, wens

Doelenladder.

Wat kan je zelf doen om de helderheid voor jezelf te creëren? Maak een doelenladder! Een doelenladder helpt je om je doel en je startpunt vast te stellen. Maar geeft ook aan welke stappen je mag nemen om vanaf je startpunt bij je doel te komen. Heel overzichtelijk. Heel bruikbaar.

 

Je kunt je doelenladder op een plek hangen waar je hem minimaal 2x per dag ziet. Ik raad daarvoor je kledingkast aan of de spiegel in de badkamer (maar de kans dat je lijst nat wordt is groot), omdat je daar meestal wel minimaal 2x per dag komt.

Heel veel succes!

 

Wil jij ook meer helderheid voor je kind? Schrijf hem/haar dan nu in voor het Kinder Kracht Cafe.

1 gedachte over “De belangrijkste stap in verandering.”

  1. Moeder van Tom

    Wat je schrijft is zo waar. Wij hebben ook gemerkt hoe handig zo’n doelenladder is. Toch ben ik van mening dat jouw begeleiding daarbij nog veel belangrijker is. Want het is al moeilijk om die helderheid te krijgen, maar nog veel moeilijker om het dan ook te gaan doen. Zelfs met zo’n doelenladder.

    Als er iemand meekijkt die je steunt en met wie je de stappen kan volgen, is de kans dat het lukt groter. En dan ben je niet alleen blij met de verandering, maar ook dat het proces gelukt is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *