De kracht van jouw innerlijke juweel, je bent een diamant

Deze keer een gastblog en geen blog van Guerlain! Ik zal mijzelf kort voorstellen mijn naam is Mieke en heb net mijn twintigerjaren verlaten, wonend onder de rook van Schiphol en Amsterdam met drie katten – jup single! Ik ontwerp sieraden, die kan je hier bewonderen (www.jewelsfromabove.nl) en Guerlain heeft mij gevraagd om een blog te schrijven over je innerlijke juweel, want jezelf leuk aankleden en versieren met sieraden is natuurlijk geweldig, maar het draait toch echt om je binnenste juweel!

 

Jouw innerlijke juweel
Mooi omschreven natuurlijk maar wat is dat eigenlijk? Je hart? Eigenlijk is het antwoord vrij simpel, jij bent jouw innerlijke juweel. Gewoon jij! Jij mag er zijn, dat heb je vast wel eens eerder gehoord toch? Maar het is echt zo, de wereld is niet compleet zonder jou. Jij hebt jouw bijzondere talenten. Maar ook alles aan jou wat standaard of gewoon is, is eigenlijk heel erg uniek. Want er is echt helemaal niemand die exact hetzelfde is als jij bent.
Het is soms zo makkelijk om te kijken naar die knappe vriend of vriendin, die kennis die altijd alles voor elkaar lijkt te hebben. Onthoud dat als jij je focus legt op wat jij niet hebt, je uiteindelijk afgunst creëert en je negatieve gedachten voedt. Er zal ALTIJD iemand zijn die ergens beter in is dan jij, er is ALTIJD iemand die iets wel heeft wat jij niet hebt. De lijst is eindeloos, maar waarom stil staan bij iets wat jou niet verder brengt?!

 

Sta je wel eens voor de spiegel?
Je kijkt vast in de ochtend voor je de deur uitgaat in de spiegel, je hebt je haren gedaan, tanden gepoetst en je aangekleed. Maar kijk je wel eens ECHT in de spiegel? Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Welke gedachte komt er als eerste naar boven als je in de spiegel kijkt? Zie jij jezelf als een juweel en ga je uit van je kracht? Of is je eerste gedachte een negatieve? Wat heb je er aan als jij jezelf dik, lelijk of dom noemt? Weinig! Daarentegen heb je er wel veel aan als jij positieve gedachten hebt over jezelf. Het laat je zelfvertrouwen groeien, waardoor minder mensen over je heen lopen. Het geeft je een goed gevoel, mensen die vrolijk zijn die worden over het algemeen als succesvoller beschouwd. Je gaat beter voor jezelf zorgen, dat heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen!

Dus lieve jij, zorg goed voor jouw innerlijke juweel. Poets haar mooi op en laat haar weer stralen van binnenuit!

2 gedachten over “De kracht van jouw innerlijke juweel, je bent een diamant”

 1. Het is heel mooi omschreven en ik 57 je vind het nog steeds moeilijk om echt in de spiegel te lijken naar wie mag ik zijn en wie ben ik echt. Dank je wel

  1. Hoi Elly,

   Dankjewel voor je reactie en je openheid. Je hebt gelijk. Het is niet gemakkelijk.
   Zeker omdat we anders zijn geconditioneerd. Gelukkig is het nooit te laat en mag je, hoe oud of jong je ook bent, leren om meer en meer van jezelf te houden. En om jezelf de waardering te geven die je verdient.

   Je bent goed op weg. Dat weet ik zeker.

   Liefs,
   Guerlain

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *