Boosheid bijsturen
Jouw oplossing voor de boze buien van je kind, zonder schuld en schaamte.
Je kind schreeuwt, gooit met spullen en de tranen lopen over zijn wangen. Je voelt je hart bonken in je keel, terwijl je wanhopig probeert kalm te blijven. Je hebt al honderd keer geprobeerd rustig te praten, te sussen, te corrigeren, maar niets lijkt te helpen.
Het maakt niet uit wat je doet, de uitbarstingen blijven komen. Als het weer gebeurt, denk je: “Waarom lukt dit niet? Waarom blijft mijn kind zo boos? Wat doe ik verkeerd als ouder?” Het voelt alsof je constant op eieren loopt in je eigen huis, bang voor de volgende explosie.
Je durft het niet hardop te zeggen, maar diep vanbinnen twijfel je: Ben ik wel een goede ouder? Waarom lukt het anderen wel om hun kinderen rustig te houden, maar voel jij je steeds machtelozer? Je schaamt je voor de boze buien van je kind. Vooral als het in het openbaar gebeurt. Blikken van andere ouders, vaak vol oordeel of medelijden, maken het alleen maar erger. Je voelt je bekeken en veroordeeld. Alsof iedereen ziet dat jij de controle kwijt bent.
Je hebt je partner al zo vaak verteld: “Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen. Niets werkt. Hoe kunnen we dit oplossen?”
Maar eigenlijk weet niemand het echt. Hulp vragen voelt als falen.
Het voelt alsof je toegeeft dat je het zelf niet kunt.
En dat doet pijn.
Jij voelt je dagelijks:
- Gefrustreerd en uitgeput: Iedere uitbarsting slokt je energie op. Je blijft steeds opnieuw proberen, maar niets werkt. Je voelt je uitgeput en opgebrand. “Waarom lijkt alles zo'n gevecht?”
- Onzeker als ouder: Je vraagt je af of je wel de juiste aanpak hebt. Elke boze bui voelt als een persoonlijke afwijzing, alsof je faalt in je belangrijkste taak: het opvoeden van je kind.
“Ben ik wel streng genoeg? Of misschien te streng? Ik weet het niet meer.” - Beschaamd en geïsoleerd: Je durft bijna niet meer met andere ouders over de boze buien van je kind te praten. Bang voor hun reacties. Bang dat ze denken dat jij het gewoon niet aankunt. “Wat zullen ze wel niet denken van ons gezin?”
- Gespannen: Je wil zo graag dat je huis een veilige haven is voor je kind. Maar steeds weer die boze buien, het geschreeuw en de tranen, creëren alleen maar spanning. Je voelt je als ouder tekortschieten.
Stel je voor...
Je kind raakt gefrustreerd, maar in plaats van te exploderen, blijft het kalm. Jij ademt rustig in, weet precies hoe je moet reageren en je kind voelt zich begrepen. De boze buien worden korter, minder heftig en komen steeds minder en minder voor. Jij en je partner delen een blik van opluchting, want eindelijk voel je controle terugkomen in je leven.
Hulp vragen bleek geen zwakte, maar juist de eerste stap naar kracht en rust. Je kunt weer ontspannen, zonder je zorgen te maken over de volgende woede-uitbarsting. Je hebt je zelfvertrouwen teruggewonnen en het gevoel dat je grip hebt op je gezinssituatie.
Wat als er een blijvend oplossing is?
De online cursus, ‘Boosheid bijsturen: begripvolle benaderingen voor boze buien van je kind’, is speciaal ontworpen voor ouders zoals jij. Ouders die van hun kind houden, maar zich machteloos en verloren voelen in de dagelijkse strijd met boosheid.
Je krijgt:
- Inzicht in de diepere oorzaak van de boosheid van je kind: Ontdek waarom je kind boos wordt. Wat gebeurt er echt in hun hoofd en hart tijdens een uitbarsting? Door dieper te kijken, zul je je kind écht gaan begrijpen.
- Rust in de storm: Je leert technieken die je helpen kalm te blijven, zelfs wanneer je kind op het punt staat te ontploffen. Geen paniek meer, geen spanning. Jij hebt de controle.
- Communicatie zonder strijd: Leer hoe je op een empathische manier met je kind kunt praten. In plaats van strijd en verwijten, krijg je verbinding en begrip.
- Duurzame veranderingen: Geen snelle, tijdelijke oplossingen, maar technieken die echt werken en die jullie helpen om blijvende rust en harmonie in huis te creëren.
- Herstel van je zelfvertrouwen als ouder: Door praktische handvatten en diepere inzichten, ga je je weer sterk en zeker voelen in je rol als ouder. Jij kunt dit.
Falen bestaat niet.
Er is alleen leren en corrigeren.
Guerlain Stokkel
Hoe ziet jullie leven eruit wanneer...
Boosheid hoeft niet langer het gesprek van de dag is. Stel je een leven voor zonder dagelijkse uitbarstingen. Een thuis waar je kind zich gehoord voelt en jij zelfverzekerd en in balans bent. ‘Boosheid bijsturen: begripvolle benaderingen voor boze buien van je kind’ is niet alleen een cursus, het is een gids naar een rustiger, gelukkiger gezinsleven.
Het is tijd om de controle terug te nemen, om weer vol vertrouwen naar je kind te kijken en te weten dat jullie samen deze uitdaging aankunnen. Geen schaamte, geen schuldgevoelens, alleen groei, verbinding en rust.
Durf jij de stap te zetten? Doe het voor jezelf en voor je kind. Begin vandaag nog!
Hoi,
Mijn naam is Guerlain. Als kind voelde ik me altijd anders. Ik woonde in een klein plaatsje in Friesland. Mijn moeder en ik waren samen met 2 geadopteerde meisjes de enige donkere mensen die er woonden. En ik had een stiefvader in plaats van mijn biologische vader, terwijl ik mijn eigen vader die aan de andere kant van de wereld woonde nooit zag. Ik hield me sterk, maar diep van binnen was ik diep verdrietig, eenzaam en ongelukkig. Stiekem wilde ik gewoon wit zijn, net als de rest.
Ik wist me geen raad met mijn emoties en was dan ook vaak boos. De schreeuw- en scheldpartijen richting mijn moeder kan ik niet op 1 hand tellen. Ik vond het zo lastig dat ik vaak niet liet zien wat er werkelijk in me omging. Behalve als het me teveel werd. Boosheid was de enige manier om dan mijn gevoelens te uiten.
Niet omdat ik een lastig kind wilde zijn, maar omdat ik het lastig had en geen andere manier wist om daar mee om te gaan. Vanuit mijn eigen kind zijn weet ik dus hoe frustrerend het is als kind om vaak boos te zijn. Vooral omdat je merkt dat het afkeuring en afwijzing opwekt van je ouders en andere dierbaren. Terwijl je zo enorm snakt naar hun liefde.
Dit noem ik ook wel eens de monster momenten. De momenten die helaas zo tekenend zijn voor je leven. De momenten waarop je een besluit neemt wat eerder een levenslange veroordeling is dan een besluit.
Wat besluit je op dat moment? Dat je niet de moeite waard bijvoorbeeld. Of dat niemand van je houdt. Het is een besluit wat genomen is in je jeugd, maar je neemt het constant mee je toekomst in. Want de pijn en vernedering die je voelde in dat moment wil je koste wat kost voorkomen. Heel mensenlijk, maar de muur die je daardoor opbouwt houdt niet alleen de pijn en ongemak buiten, maar ook de liefde, het geluk en de verbinding met andere mensen.
Want de besluiten die je neemt in zo'n moment zorgen ervoor dat je je altijd heel erg onzeker voelt. In mijn geval heb ik mijn hele jeugd met deze gevoelens geworsteld.
Gelukkig hoeven deze emoties, gebeurtenissen en besluiten niet geen impact meer te hebben op de toekomst van je kind. Hiervoor heb ik namelijk deze 'Boosheid beheersen' cursus ontwikkeld.
Zo ervaren anderen het werken met mij.
"
Bij Talent voor Geluk heb ik geleerd om de stress weg te sturen, zodat ik meer rust heb en meer vertrouwen in mezelf dat ik mijn toetsen goed maak.
Ik word niet meer zo snel boos daardoor en maak ook minder ruzie.
Sophie
8 jaar
"
Bij Talent voor Geluk heb ik geleerd om altijd een oplossing te vinden.
Daardoor kan ik nu de juiste keuzes maken en steeds vaker handig gedrag laten zien in plaats van niet zo handig gedrag. Daarvoor gebruik ik het meeste Gedachtenkracht.
Derk Junior
12 jaar
"
Ik durfde niet zo veel dingen, zoals met gym. Omdat ik vaak zo bang was.
Maar bij Talent voor Geluk heb ik geleerd om dapperder te zijn en gewoon dingen te proberen. Ook al vind ik het eng.
Jill
8 jaar
"
Bij Talent voor Geluk heb ik geleerd om in mezelf te geloven. Daardoor maak ik mezelf minder druk om wat anderen van me vinden en of ik het wel goed doe.
Het is heel fijn om met iemand te praten die hetzelfde voelt.
Emma
12 jaar
"
Ik weet nu dat mijn gevoelens ok zijn en hoe ik er beter mee om kan gaan.
Het is ook leuk voor andere kinderen omdat je er andere dingen leert dan op school. Maar wel hele belangrijke dingen.
Tara
9 jaar
"
Wow! Ik weet nu dat ik 2 poppetjes heb die de hele dag tegen me praten. Nu kan ik beter kiezen naar welk poppetje ik wil luisteren.
Van de helpende en huilende gedachten heb ik het meeste geleerd.
Thijs
9 jaar
Wat het jou en jouw kind oplevert
Versterking van het zelfvertrouwen van je kind
Door de nieuwe benaderingen leert je kind op een positieve manier om te gaan met zijn of haar boosheid, wat bijdraagt aan een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.
Ontwikkeling van emotionele intelligentie van je kind
Je kind leert, zonder dat het expliciet voelt als een les, om op een gezonde manier met emoties om te gaan. Dit legt een basis voor een sterke emotionele intelligentie op latere leeftijd.
Beter communiceren zonder schreeuwen of strijd
De cursus leert je communicatietechnieken die zorgen voor een betere, rustigere en constructievere interactie met je kind. Geen escalatie meer, maar echte verbinding en samenwerking.
Voorkomen van langdurige gedragsproblemen
Door nu de juiste begeleiding te bieden, help je langdurige problemen zoals agressie of chronische boosheid te voorkomen. Je creëert een gezonde basis voor de toekomst van je kind.
Veelgestelde vragen
Waar is de Boosheid Bijsturen cursus?
Waarom is deze training nu zo goedkoop?
Wat is de tijdsinvestering van de cursus?
Zit er een werkboek bij de cursus?
Kan ik het oefenboek ook op een later moment kopen?
Ik wil eigenlijk persoonlijke begeleiding. Zit dat erbij?
Wat is de snelle beslissers beloning?
Wat is de terugbetalingsvoorwaarden?
Ik wil ook handvatten voor andere emoties waar mijn kind mee worstelt. Kan dat ook bij jou?
Wanneer zijn de online Vraag & Antwoord sessies?
Wat als ik nog twijfel om mee te doen?
Mijn vraag staat er niet bij. Waar kan ik terecht met andere vragen?
© Talent voor Geluk. I Privacybeleid I Algemene voorwaarden